cím: 1089 Budapest, Delej u. 43., telefon: +36 1 788 5095, e-mail: info@tapetabolt.com
A tapétázás élvonalában. slider1

A legjobb internetes tapétawebáruház

Tapétát a tapétaboltból!

Kiváló minőségű olasz, svéd tapéták kedvezményes áron! Webáruházunkban széles választékban kínáljuk az olasz parato, a svéd ECO, Boras és Mr. Perswall gyár termékeit.
slider2

Exkluzív tapétakollekciók.

Rendelje meg most!

Skandináv és német poszterek
széles választéka érhető el
a Tapétabolt Webáruházban.

04
AUG
2014

Miért előnyös vlies tapéta használata?

Szerző :
Hozzászólás : 0

Miért előnyös vlies hordozóra készült tapéta használata?

A vlies (flíz) tapéta cellulóz és poliészter alapú rugalmas és erős textília hordozóra készül, amely magas fokú ellenálló képessége révén rendkívül jól alkalmazható a tapétagyártásban. Magas szakítószilárdságának köszönhetően a tapéta nem hasad el még a falfelület kisebb repedése esetén sem, antiallergén tulajdonságának köszönhetően akár korházi környezetben is alkalmazható. A tapétázás során nagy könnyebbséget jelent a tapétázó számára, hogy vlies tapéta alkalmazása esetén csak a falra kell felvinni a szükséges ragasztómennyiséget és a tapéta szárazon helyezhető fel. Nyugodtan állíthatjuk, hogy a vlies tapéta az egyik legmodernebb tapétatípus, amely számtalan előnyös tulajdonságával és a felhasználása során jelentkező könnyű kezelhetőségével tűnik ki, mindamellett, hogy teljes mértékben környezetbarát is.

A vlies tapéta felhelyezése és a falfelület előkészítése

A Vlies tapéta falra történő felhelyezése – mint arra már korábban utaltunk – igen egyszerű. Mint általában a tapétázás során, a vlies tapéta alkalmazása előtt is meg kell győződnünk a tapétázni kívánt felület minőségéről. A falfelület minőségének legfontosabb kritériuma a fal szárazságága, a fal és a mennyezet simasága, valamint a felület alapszínének homogenitása. A felület szilárdsága is fontos tényező, hiszen lehulló, esetleg omladozó vakolatra nem célszerű tapétázni. A Vlies tapéta alkalmazása abban is eltér a hagyományos papír hordozóra készült tapétáktól, hogy vlies tapéta alkalmazása esetén nincsen szükség makulatúra (papír alapréteg) használatára. Amennyiben a tapétázni kívánt felületen korábbi tapéta- vagy festékmaradék található, azt el kell távolítanunk a falfelület előkészítése során.

A vlies tapéta felrakása

A Vlies tapéta egyik felrakása esetén a ragasztót – a felrakás előtt – nem a tapétára, hanem közvetlenül a falra kell felvinnünk, ami a kezdő tapétázók számára is nagy könnyebbséget jelent. A hagyományos papír tapétáknál használt Metylan Normal ragasztó helyett a vlies tapéták felrakásához a Metylan Direct erős ragasztót ajánljuk, a ragasztó felhordásához pedig a Metylan direkt ragasztóhengert. Az előkenés során a ragasztót a doboz oldalán jelzett arányban hígítanunk kell, a megfelelő konzisztencia eléréséhez.

 

A szerzőről

Mond el a véleményed